Sakızlı kebap (bursa) Malzemeler 2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı 1 kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gül suyu Damla sakızı Bir tutam un 3 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tarçın Karabiber Karanfil Patates Püresi Yapılışı: 2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la kavrulur. Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir. Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir. Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur. Bir tutam un, dövülmüş üç diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten indirilir. Başka bir kapta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler haşlanıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ün içinde ezilerek püre haline getirilir. Püre tabaklara konulur. Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır. Not: Bu yemeğin Hünkar Beğendi’nin ilk çeşidi olduğu, Bursa’da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li pişirildiği söylenir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:45. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net