IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Sakızlı kebap (bursa) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/361025-sakizli-kebap-bursa.html)

Sır 23 Ekim 2010 15:49

Sakızlı kebap (bursa)
 
Malzemeler
2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı
1 kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Gül suyu
Damla sakızı
Bir tutam un
3 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tarçın
Karabiber
Karanfil
Patates Püresi

Yapılışı:
2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la kavrulur. Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir. Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir. Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur. Bir tutam un, dövülmüş üç diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten indirilir. Başka bir kapta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler haşlanıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ün içinde ezilerek püre haline getirilir. Püre tabaklara konulur. Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır.

Not: Bu yemeğin Hünkar Beğendi’nin ilk çeşidi olduğu, Bursa’da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li pişirildiği söylenir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net