![]() |
Serbizer (diyarbakır) Malzeme Duru mercimek (kara-küçük) 1/2 su bardağı Et suyu 6 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Tereyağı (erimiş) 6 yemek kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 6-8 YAPILIŞI Mercimek ayıklanır, yıkanır ve et suyu ile kaynatılır. Biraz yumuşayınca bulgur ve tuz ilave edilerek iyice pişirilir. Yağ eritilip ocaktan alınır. Nane ilave edilerek çorbanın üzerine gezdirilir. (K.K.Okumuş) NOT: Mercimekli bulgur çorbasına benzeyen bu çorbanın tarifi Diyarbakır'dan alınmıştır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:49. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk