![]() |
Haluj (düzce) Hamur malzemeleri: 1 kg. un 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuz Haşlama Suyu İçin: Bir yemek kaşığı sıvı yağ 150 gr. tereyağı Mantı içi: 300 gr. Çerkez[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i Açıbra otu Hazırlanışı: Hamur malzemesi karıştırılarak yoğurup, üzerine nemli bez örterek yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendirilen hamurlardan orta boy bezeler yaptıktan sonra, her bezeyi oklava ile tek tek açıyoruz. Hamurlar mantının aynı büyüklükte olması için, bir bardak yardımıyla daire şeklinde parçalara dönüştürülüyor. Hamurların içine, önceden hazırlanan mantı içini koyduktan sonra, hızla ve sıkıca kapatıp, içinde tuz, ve biraz da sıvı yağ bulunan kaynamış suya attığımız mantıları yaklaşık 15 dakika kadar pişmesini bekliyoruz. Pişen mantıyı süzerek servis tabağına koyduktan sonra, üzerine eritilmiş yağ gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz. Mantı içi, temin edilebilen malzemeye göre de değişiklik gösterebiliyor. Siz de[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li, kıymalı, ısırgan otlu, ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu yapabilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:52. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk