![]() |
Peynirli ekmek (elazığ) MALZEMELER: (4 Kişilik) 1 kg. tuzsuz taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 500 gr toz şeker 1 kg mayalı ekmek hamuru (250x4) adet, HAZIRLANIŞI: Elazığ'a ait olan ve genellikle pide (açık ekmek) ekmeği yapan fırınlarda yapılan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li ekmek, evlerde de yapılmaktadır. Normal mayalı ekmek hamuru yuvarlak veya elips şeklinde açılıp tazepeynir ufalanarak açılan hamurun üzerine yayılır. Hamurun kenarı kıvrılarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in üzerine tozşeker serpilir ve fırında yeteri kadar ekmek gibi pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılarak kesilip servis yapılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:53. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk