![]() |
Harput köftesi (elazığ) Malzeme Soğan 2 orta boy Maydanoz 1 demet Kıyma (yağsız) 2+1/2 su bardağı Duru Çiğ köftelik Bulgur 2 su bardağı Salça 2 yemek kaşığı Biber Salçası 1 tatlı kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 tatlı kaşığı Yumurta 1 adet Sıvı Yağ 1/4 su bardağı Un 1 yemek kaşığı Su 5 su bardağı Reyhan (taze) 5-6 dal Porsiyon Adedi: 8 YAPILIŞI Soğanlar soyulur,yıkanır ve çok ince doğranır. Maydanoz yıkanır ayıklanır ve ince ince kıyılır. Kıyma, bulgur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz, pulbiber, maydanoz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karıştırılır.ara sıra el ıslatılarak elastik yapı oluncaya kadar 15-20 dakika iyice yoğrulur.Fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yuvarlanır. Sol işaret ve baş parmaklar ile iki taraftan bastılrılarak ortası yassılıtılır.Sağ elin işaret ve baş parmakları arasında köfte döndürülerek tarafta yağ eritilir.,un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Kalan salça, bir tatlı kaşığı pulbiber eklenip karıştırılır, su dökülerek kaynamaya bırakılır. Kaynayınca kalan tuz ve köfteler ilave edilir.Kısık ateşte 8-10 dakika pişirilir. Yıkanmış ve doğranmış reyhan ilave edilerek ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır. (K.K.Çalgın) NOT: Elazığ yöresininözel yemeklerindendir. Düğün, bayram, davet gibi özel ginlerde mutlaka yapılır. Suyuna salça konmayabilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk