![]() |
Lokum kayganası (erzurum) 3 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 litre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı dolusu un Kızartmak için; 1 su bardağı sıvı yağ Şerbet için; 2,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı Oda sıcaklığında bekleyen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları derin bir kaba kırın. Tel çırpıcıyla çırparken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kabartma tozunu ilave edin. Unu da azar azar ekleyip iyice çırpın. Elde ettiğiniz koyu muhallebi kıvamındaki pürüzsüz hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Soğumasını bekleyin. Sıvı yağı derin bir tavaya ya da kenarları yüksek dar bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. 5Dinlenen hamurdan kaşık yardımıyla parçalar alıp parçaları kızgın yağa bırakın. Hamurlar kızarmaya başlayınca ocağın altını biraz kısın ki içleri de kızarsın. 6Kızaran kayganaları yağdan süzerek alıp soğuk şerbetin içine atın. Şerbette 2-3 dakika kadar bekletip çıkarın. Üzerlerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpiştirerek servise sunun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:17. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk