Bamya çorbası (eskişehir) Bamyalar 1 peçete arasında ovulur. (Kenar kılçıklarının çıkması için) 1 tencere üzerine çıkacak kadar su konur. Bir tutam tuz atılıp yarım saat haşlanır. İplerinden sıyrılıp hazırlanır, kuşbaşından küçük doğranmış etlerde ayrı bir kapta haşlanır [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağda pembeleştirilir. Sulandırılmış salça ilave edilir, 1 taşım kaynatılıp et suyu dökülür kaynamaya başlayınca [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu dökülür. Haşlanmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve etlerde dökülür. Tuz koyup yarım saat pişirilir. Servise hazırlanır. |