IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Billuriye (gaziantep) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/361398-billuriye-gaziantep.html)

Sır 25 Ekim 2010 13:52

Billuriye (gaziantep)
 
350 gr kadayıf ekmeği (kıyılmamış uzun tel kadayıf)
250 gr çekilmiş boz antep fıstığı
250 gr sade yağ
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu

Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yuvarlak tepsi eritilen sade yağla bolca yağlanır. Kadayıf ekmeği yan yana boşluk kalmayacak şekilde konur. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilir. Üstüne alttaki kadayıfla aynı yönde olacak şekilde kadayıf konur. Tepsi ocağın üzerine konur, çevire çevire pişirilir. Pişince başka bir tepsi yardımıyla çevrilir. Kalan yağ gezdirilir. Diğer yüzü de açık renk pişince ateşten alınır ve şerbet gezdirilir. Soğuyunca servise sunulur. Tatlının özelliği ince ve açık renkte olmasıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net