![]() |
Simitli kıyma kebabı (gaziantep) Malzeme Duru Köftelik Bulgur 1 su bardağı Su 1/2 su bardağı Soğan 1 orta boy Sarımsak 3 diş Kırmızı taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 orta boy Kıyma (orta yağlı) 2+1/2 su bardağı Nane 1 tatlı kaşığı Karabiber 1 tatlı kaşığı Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır. Diğer taraftan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur ve yıkanır. Soğan rendelenir. Sarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilir. Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yıkanır, çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılır .Bulgura kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kırmızıbiber, nane, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur. Şişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. (Halıcı 1991) NOT: Gaziantep yöresinde yaygındır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:29. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk