IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Simitli kıyma kebabı (gaziantep) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/361403-simitli-kiyma-kebabi-gaziantep.html)

Sır 25 Ekim 2010 13:55

Simitli kıyma kebabı (gaziantep)
 
Malzeme
Duru Köftelik Bulgur 1 su bardağı
Su 1/2 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Sarımsak 3 diş
Kırmızı taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 orta boy
Kıyma (orta yağlı) 2+1/2 su bardağı
Nane 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır. Diğer taraftan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur ve yıkanır. Soğan rendelenir. Sarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilir. Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yıkanır, çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılır .Bulgura kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kırmızıbiber, nane, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur. Şişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. (Halıcı 1991)

NOT: Gaziantep yöresinde yaygındır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk