Dövmeli alaca çorbası (gaziantep) 6 kişilik 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım su bardağı yeşil mercimek 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3-4 adet kurutulmuş dolmalık kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım çorba kaşığı tatlı kırmızı toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 çorba kaşığı tarhun otu Tuz Aşurelik buğdayla,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]u akşamdan ıslatın. Birkaç su yıkadıktan sonra buğday ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]u tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Üzerine kapak örterek, dinlenmeye bırakın. Ertesi gün biraz su ilavesi ile ağır ateşte pişirin. Malzemeler yumuşayınca yıkadığınız mercimekleri ekleyin. Halka şeklinde doğradığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edin. Mercimekler piştikten sonra yıkadığınız ve küçük parçalar halinde kestiğiniz kurutulmuş dolmalık kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ekleyin. Birkaç dakika sonra tuzu ve salçayı ilave edin. Çok kısık ateşte pişirin. Küçük bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Kızdırdıktan sonra yarım çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. Sonra çorbanın üzerine ilave edin. Son olarak 2 çorba kaşığı tarhun otunu çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:30. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net