![]() |
Keledoş (hakkari) Malzeme 4 tane tandır ekmeği 250 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi Sosu için; 500 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5-6[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 yemek kaşığı yağ 1 yemek kaşığı salça 3 çay kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Yapılışı: Tandır ekmeyi ufak parçalar halinde parçalanır ve bir tepsinin içine çok ince olmak şartı ile serilir,serilen ekmeğin üzerine yoğrulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi bir avuç kadar serpilir ,onun üzerine bir daha ekmek serpilir ve bu işlem üç veya dört defa tekrarlanır. Sosu da bu arada hazırlanır ,hazırlanışı ;yoğurdun içine iki veya üç su bardağı su dökülür ve karıştırılır ayran haline gelince içine tuz ve ezilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atılır ve ateşe bırakılır. Ilık durumundayken indirilir, bu arada tavanın içine yağ konur ateşe bırakılır eriyince içine salça ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atılır ve karıştırılır ,kıvamına gelince ateşten indirilir, hazır halde bekleyen ayranın içine dökülür ve iyice karıştırılır. Sosun ılık olmasına dikkat edilmelidir, sos ılık halde iken hazırlamış olduğumuz ekmeyin üzerine yavaşça dökülür 5-10 dk. Beklemeye bıraktıktan sonra servise sunulur. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:35. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk