![]() |
Lübyeli aş (hatay) MALZEMELER 1 su bardağı iri bulgur 2 su bardağı su 1/2 su bardağı zeytinyağı 50 gr. kuru lübye 1 orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tuz YAPILIŞI Lübye akşamdan ıslatılır. Bol suda haşlanır. Haşlama esnasında yüzünde oluşan köpükler alınarak haşlama işlemi tamamlanır. Süzülürek bir tarafa bırakılır. Bir tencereye iki su bardağı kaynar su konulur. Tuz, haşlanmış lübye ve bulgur ilave edilerek kaynatılır. Suyu çektirilip ateşten alınarak bekletilir. Bir tavaya zeytinyağı konulup ısıtılır. İnce doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eklenerek yağda pembeleşinceye kadar kızartılır ve aşın üzerine dökülür. 5 dk. demlenmeye bırakılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk