![]() |
Ballı börek (hatay) MALZEMELER 1 kg. un 4 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay bardağı su 750 gr. nişasta 1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu 3 su bardağı sade yağ iç malzemesi: 1 kg. tuzsuz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şurubu için: 1 kg. şeker Üstünü kapatacak kadar su YAPILIŞI Derin bir kaba un konur. Ortası açılarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılır. 1 çay bardağı su ilave edilerek çok iyi yoğurulur. El, sık sık suya batırılarak yoğurma işlemine devam edilir. Katıca bir hamur elde edilir. Zeytinyağı ilavesiyle tekrar yoğurulur. Üstü nemli bir bezle örtülerek 20 dk. kadar dinlendirilir. Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar koparılıp yumaklar yapılır. Hamur açma tahtası üstüne nişasta serpilip yumak konur. Oklava ile açılmaya çalışılır ve bu sırada da sık sık nişasta serpilmeye devam edilir. 70 cm. çapında bir daire oluncaya kadar açılan ince yufka önce ortadan ikiye sonra tekrar ikiye katlanır. Bu katlanan parça beş eşit kareye ayrılır. Her karenin ortasına çatalla ezilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konup bohça şeklinde kapatılır. Bir tavaya kızartma yağı konup ısındıktan sonra 4 - 5 börek tavanın içine atılır. Hafif kızartılarak ters yüz edilir ve biraz pembeleşince tavadan alınarak daha önce hazırlanmış olan ılık şuruba atılır. 1 dk. bekletilip şuruptan alınır. |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk