![]() |
Kıtte turşusu (hatay) MALZEMELER 1 kg. kıtle (ince, uzun, yöreye has bir çeşit salatalık) 2 baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 demet nane 250 gr. taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 bardak kaya tuzu 2 şişe sirke YAPILIŞI Kıttelerin her iki ucu kesilerek yıkanır. Biberler yıkanıp uzunlamasına yarıya kadar yarılır. Fasulyelerin kılçıkları temizlenir. Büyükse ortadan ikiye bölünür. Sarımsaklar ayıklanır. Nanelerin sapları kesilip ayıklanır. Bütün malzeme sirke ve tuz ilavesiyle geniş bir kapta iyice karıştırılıp bir kavanoza doldurulur. Sirkenin kavanozdaki malzemenin yüzünü örtmesine dikkat edilir. Eksik gelirse sirke ilave edilir. Turşuların yüzeye çıkmaması için kesilen nane sapları el ile sıkıştırılıp kavanozun ağzı kapatılır. Turşu on gün sonra yenmeye hazırdır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:01. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk