IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Cevizli patlıcan turşusu (hatay) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/363528-cevizli-patlican-tursusu-hatay.html)

Sır 05 Kasım 2010 04:13

Cevizli patlıcan turşusu (hatay)
 
MALZEMELER
2 kg. 8-12 cm. boyunda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
100 gr. dövülmüş baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
100 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
200 gr. küzübra
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1,5 litre zeytinyağı

YAPILIŞI
İçinin hazırlanması: Soyulan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], küzbara, baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] macun oluncaya kadar havanda (blendir) dövülür ve kaya tuzu ilave edilir. Diğer taraftan sapları kesilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar hafifçe haşlanır, süzülür. içleri yarılarak hazırlanan iç malzemeye irice doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler eklenerek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar doldurulur. Kavanoza dizilerek üzerini örtecek kadar zeytinyağı ile kaplayıp üstü sıkıca kapatılır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk