IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Tepside patetes oruğu (hatay) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/363529-tepside-patetes-orugu-hatay.html)

Sır 05 Kasım 2010 04:14

Tepside patetes oruğu (hatay)
 
MALZEMELER (köfte için)
1 kg. ince bulgur
3 çorba kaşığı un
5 orta boy haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
Baharat Tuz
1/2 su bardağı zeytinyağı
Baharat
iç malzemesi:
3 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 demet maydanoz

YAPILIŞI
iç malzemesinin hazırlanışı: Soğanlar ince doğranır, sıvı yağda sarartılarak ateşten alınır. Ceviz, baharat ve maydanoz eklenerek karıştırılıp soğutulur.
Yapılışı: Bulgur bir saat kadar ıslatılıp bekletilir. Un,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, baharat ve tuz eklenerek hamur gibi oluncaya kadar iyice yoğurulur. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ezilerek hamura katılır. Hamur iki parçaya ayrılarak yağlanmış bir tepsiye ilk katı açılır. İç malzeme yayılıp diğer parça hamurdan küçük parçalar koparılarak üstü kapatılır. Bıçakla hamur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va dilimleri şeklinde kesilir. Yarım bardak yağ üstünde gezdirilerek kızgın fırına sürülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk