![]() |
Tepside patetes oruğu (hatay) MALZEMELER (köfte için) 1 kg. ince bulgur 3 çorba kaşığı un 5 orta boy haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 tatlı kaşığı kimyon Baharat Tuz 1/2 su bardağı zeytinyağı Baharat iç malzemesi: 3 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 demet maydanoz YAPILIŞI iç malzemesinin hazırlanışı: Soğanlar ince doğranır, sıvı yağda sarartılarak ateşten alınır. Ceviz, baharat ve maydanoz eklenerek karıştırılıp soğutulur. Yapılışı: Bulgur bir saat kadar ıslatılıp bekletilir. Un,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, baharat ve tuz eklenerek hamur gibi oluncaya kadar iyice yoğurulur. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ezilerek hamura katılır. Hamur iki parçaya ayrılarak yağlanmış bir tepsiye ilk katı açılır. İç malzeme yayılıp diğer parça hamurdan küçük parçalar koparılarak üstü kapatılır. Bıçakla hamur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va dilimleri şeklinde kesilir. Yarım bardak yağ üstünde gezdirilerek kızgın fırına sürülür. Soğuduktan sonra servis yapılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:59. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk