![]() |
Rahip köftesi (hatay) MALZEMELER 4 su bardağı ince bulgur 1/8 su bardağı zeytinyağı 1 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 lt. su 4 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tuz 1 tatlı kaşığı kimyon 1/8 su bardağı un 1 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] YAPILIŞI Bulgur, kimyon, pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuz su ile yoğurularak köfte harcı kıvamına getirilip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içi yardımı ile bastırılıp, baş parmak yardımı ile ortası çukurlaştırılır, bir kenara alınır. Bir tavaya zeytinyağı kızdırIlıp piyaz doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eklenip sarartılır, temizlenmiş ve kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a ilave edilerek hafifçe öldürülür. Bir tencerenin içine 2 litre su konulup kaynaması ile birlikte köfteler atılıp kaynatılır, pişen köfteler sudan süzülerek tavadaki karışımın üzerine eklenerek karıştırılır ve servis edilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:37. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk