IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Rahip köftesi (hatay) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/363530-rahip-koftesi-hatay.html)

Sır 05 Kasım 2010 04:15

Rahip köftesi (hatay)
 
MALZEMELER
4 su bardağı ince bulgur
1/8 su bardağı zeytinyağı
1 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 lt. su
4 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1/8 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILIŞI
Bulgur, kimyon, pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuz su ile yoğurularak köfte harcı kıvamına getirilip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içi yardımı ile bastırılıp, baş parmak yardımı ile ortası çukurlaştırılır, bir kenara alınır. Bir tavaya zeytinyağı kızdırIlıp piyaz doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eklenip sarartılır, temizlenmiş ve kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a ilave edilerek hafifçe öldürülür. Bir tencerenin içine 2 litre su konulup kaynaması ile birlikte köfteler atılıp kaynatılır, pişen köfteler sudan süzülerek tavadaki karışımın üzerine eklenerek karıştırılır ve servis edilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk