![]() |
Pirinçli oruk (hatay) MALZEMELER 500 gr. köftelik et 300 gr. Kıyma 2,5 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 100 gr. tereyağı 1/2 su bardağı un 1 baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 50 gr. çamfıstığı 1/2 demet maydanoz 1 bardak zeytinyağı Tuz YAPILIŞI Suda haşlanan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] süzülür, soğutulur. Köftelik et ilave edilerek yoğurulurken üzerine azar azar un serpilerek yedirilir ve bir tarafta dinlendirilir. İç malzemesinin hazırlanması amacıyla, bir tencereye kıyma koyularak suyu çekilinceye kadar pişirilir. Soğan ve tereyağı eklenerek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların pişmesine kadar karıştırılıp ateşten alınır. İçine çamfıstığı, maydanoz ve tuz eklenerek soğutulur. Hazır olan köftelik harcından[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınarak baş parmak yardımı ile mekik şeklinde köfteler oyulur. İçleri harçla doldurulup yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine zeytinyağı sürülerek sıcak fırında 15 dk. pişirilerek sıcak servis edilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk