IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Kaysılı gerdan (hatay) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/363778-kaysili-gerdan-hatay.html)

Sır 06 Kasım 2010 09:10

Kaysılı gerdan (hatay)
 
MALZEMELER
1 adet gerdan (koyun)
20 adet kuru kaysı
2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 bardak su
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI
Gerdan önce güzelce yıkanır. Tuz ve karabiberle ovulur. Tavada eritilen yağda çevrilerek kızartılır. 5 bardak su ile düdüklü tencerede haşlanır. Bademler haşlanarak kabukları soyulur. Kaysılar Ilık suda bekletilerek şişmeleri sağlanır. Düdüklü tencerede oluşan et suyu başka bir tencereye alınarak 2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası ile birlikte bir taşım kaynatılır. Pişmiş olan gerdanlık etleri kemiklerinden ayıklanarak kaynamakta olan salçalı suya bırakılır. Kaysı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler üstüne serpilerek nar ekşisi ve tuz serptikten sonra 15 dk. pişirilip servis edilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net