IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Bakla boraniyesi (hatay) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/364110-bakla-boraniyesi-hatay.html)

Sır 07 Kasım 2010 18:48

Bakla boraniyesi (hatay)
 
MALZEMELER
300 gr. kuşbaşı et
1 kg. taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (iç tanesi oluşmamış)
1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı sade yağ
3 çorba kaşığı tuzlu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILIŞI
Baklalar kılçıklarından temizlenir, yıkanır. Bir tencereye et ve sade yağ konulur. Etler kızartılır. Üzerine piyaz doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir, sarartılır. Daha sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir ve yağda sarartılır. Üzerlerine iki bardak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Baklaların pişmesine yakın, kalan bir bardak su ile tuzlu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eritilerek tencereye boşaltılır. Tencerenin ağzı açık şekilde 5 dk. pişirilerek sıcak servis edilir. Hafif sulu kıvamda olan bir yemek türü.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net