![]() |
Dövme çorbası (katma, müteble) (hatay) MALZEMELER 1 kg. dövme 2 litre su 1,5 kg. katı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tuz YAPILIŞI Bir tencereye su ile beraber dövme ve tuz eklenerek ateşe alınır. Su kaynamaya başlayınca altı kısılarak ve hiç karıştırılmadan, dövmenin pişmesi kontrol edilerek ateşten alınır. Bir kenarda bekletilerek soğuması sağlanır. Soğuyan dövmenin üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] boca edilerek karıştırılır. Buzdolabında 24 saat bekletildikten sonra katı durumda olan bu çorbaya biraz su eklenerek sulandırılır ve yenir. Not: Yaz aylarında bu çorbaya buz eklenerek veya soğuk su eklenerek, soğuk içilen bir çorbadır. Bu çorbanın bir değişik versiyonunda;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katıldıktan sonra tencere dışarıda 24 saat bekletilerek içindeki yoğurdun ekşimesi sağlanır. Ekşimsi ve soğuk çorba halinde içilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk