IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Izmir pilavı (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/373468-izmir-pilavi.html)

Sır 24 Aralık 2010 21:13

Izmir pilavı
 
Malzemeler :
Pirinç 1 Su Bardağı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 Orta Boy
Komili Riviera zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
Şam fıstığı 2 Yemek Kaşığı
Tavuk suyu 2 Su bardağı
Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( ufak ufak doğranmış ) 2 Bütün
Kuşüzümü 2 Yemek Kaşığı
Küçük doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 Yemek Kaşığı
Tarçın 1/2 Çay Kaşığı
Şeker 1/2 Çay Kaşığı
Tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILIŞI:
1-Pirinci ayıklayıp bir tepsiye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. 1 çay kaşığı tuz katın ve üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, soğumasını bekleyin. Bir kaç kez yıkadıktan sonra iyice süzüp bir kenarda bekletin.
2- Rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı tencereye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Komili Riviera zeytinyağını ilave edin ve orta hararetli ateşte devamlı karıştırarak 3 dakika kadar pembeleştirin. Çam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]larını katın 2 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu ve doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edin.Kaynamaya bırakın.
3-Kuşüzümü,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tarçın, şeker,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve pirinci katın. Sadece bir defa karıştırın. Kapağını kapatın ve yüksek ateşte karıştırmadan 5 dakika pişirin. Sonra ateşi iyice kısın. Pirinç suyunu tamamen çekinceye kadar 15 dakika daha pişirin.
4-Ateşten alın. Kapağını kaldırın, üstünü bir peçete ile örtüp kapağını kapatın. 10 dakika kadar ılık bir yerde demlendirip sıcak olarak servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk