![]() |
Bulgurlu soğuk çorba (kahramanmaraş) Malzeme Ispanak 4 su bardağı (doğranmış) Su 6 su bardağı Tuz 3 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı Sarımsak 5 diş Yoğurt (süzme) Nane 1 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 6-8 YAPILIŞI Ispanaklar, ayıklanır, iyice yıkanırve ince ince doğranır. İki su bardağı su kaynatılır. Bir tatlı kaşığı tuz, bulgur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek kısık ateşte iyice suyunu çekinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Sarımsaklar soyulur, yıkanır ve 2 tatlı kaşığı tuz ile dövülür. Yoğurt 4 su bardağı su ile ezilir, ezilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenerek soğutulmuş yemeğe ilave edilip karıştırılır.Üzerine nane serpilip soğuk olarak servis yapılır. (K.K.Karagenç) NOT: Tarif Kahramanmaraş yöresinden alınmıştır. Yazın sevilerek tüketilir "borani"olarak da bilinir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk