IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Sulu pilav (karaman) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/375870-sulu-pilav-karaman.html)

Sır 07 Ocak 2011 16:19

Sulu pilav (karaman)
 
Malzeme
Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı
Salça 2 yemek kaşığı
Acı pulbiber 2 tatlı kaşığı
Kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
Su 5 su bardağı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Kemikli kavurma 20-22 parça

YAPILIŞI
Yağ eritilir, salça, kırmızı pul ve toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilip bir iki kez karıştırılır. Daha sonra bulgur eklenerek bir iki dakika kavrulur.sıcak su ilave edilir, kaynayınca tuz ve kavurma eklenir. Çorba kıvama gelince ateşten alınır. Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile servis yapılır. (K.K.Işık)

NOT: Karaman yöresinde sıklıkla ve sevilerek tüketilmektedir. Bazı aileler Pazar günleri kahvaltıda sulu pilav yemeği adet haline getirmişlerdir. Kemikli et ile de yapılır. Kemikli et küçük parçalara ayrılır, yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net