![]() |
Tahinli un helvası (karaman) MALZEMELER Tahin susam tahini 1 kg Pekmez[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pekmezi yarım kg Un ekmeklik un 1 su bardağı Su 1 çay bardağı YAPILIŞI: 1) Büyük bir tencereye tahin konur, içine unu ilave edip orta harlı ateşte un pembeleşinceye kadar kavrulur. 2) Pekmez ile su ayrı bir kapta karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. Pembeleşmiş olan tahinin üzerine kaynamakta olan pekmezin tamamı birden dökülür. Tencerenin ağzı kapatılır. 3) 2 dakika sonra tencerenin ağzı açılır. Orta harlı ateşte yavaş yavaş yağı yüzeye çıkana kadar karıştırılır. Bu süre yaklaşık beş dakikadır. 4) Servise hazır hale gelen pekmezli tahin helvası servis tabağına alınır, kaşıkla şekil verilir, soğuduktan sonra yenir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:19. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk