IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Erikli yahni (karaman) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/376541-erikli-yahni-karaman.html)

Sır 10 Ocak 2011 17:04

Erikli yahni (karaman)
 
MALZEMELER Miktarı
Kemikli veya Kemiksiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 500 gr.
Dağ eriği (Kurutulmuş) 250 gr.
Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (rendelenmiş orta boy) 2 adet
Yağ 2 çay kaşığı
Tarçın 1 çay kaşığı
Şeker, tuz 1 çorba kaşığı

NOT: Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri, elin dayanacağı sıcaklıktaki suda 2 saat bekletirseniz, meyve kurutma yönteminin oluşturabileceği istenmeyen kokuları önlersiniz.

YAPILIŞI:
1) Eti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalara bölün. Tencereyi üzerine örtecek kadar su koyup haşlayın.
2) Kaynamaya başlayınca, kevgirde köpüğünü (kef) alın.
3) Haşlanınca, eti sudan çıkartın, güzelce süzün.
4) Üzerine rende[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıvayın; tuzunu serpin ve tavada yağ ile kızartın.
5) Etin haşlandığı suyu ete ilave eden; tarçın ve şeker katarak kaynatın.
6) Erik kurularını etten artan kızartma yağında kızartın.
7) Et pişince,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edin ve bir taşım daha pişirin.
8) Orta sıcaklıkta servis yapın.

NOT: Garnitür olarak taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanılabilir


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk