IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Kaz etli pilav (kars) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/376557-kaz-etli-pilav-kars.html)

Sır 10 Ocak 2011 17:24

Kaz etli pilav (kars)
 
500 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göğüs eti
1.5 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2.5 su bardağı et suyu
150 gr tereyağı
1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz

1. Gögüs etini 3 su bardağı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp didikleyin. Etin suyunu ayırın. Etleri bir tavaya alıp kendi yağıyla 5-10 dakika kavurun.
2. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. 2.5 su bardağı et suyunu yayvan bir tencereye alın. Pirinci ve tuzu ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin. 100 gr tereyağını küçük parçalar halinde pilava ilave edin. Tahta kaşıkla harmanlayıp kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin.
3. Ayvayı soyup küp şeklinde doğrayın. Bir toprak güveçte pilav, et ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
4. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan tereyağını küçük bir tavada kızdırıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı kavurun. Salçayı ekleyip ezerek karıştırın.
5. Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine 1-2 kaşık salçalı sos ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net