![]() |
Anakız çorbası (kastamonu Malzeme Soğan 1 orta boy Sıvı Yağ 1/4 su bardağı Salça 1 yemek kaşığı Su 12 su bardağı Duru Yeşil Mercimek 1 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı Yoğurt 1/2 su bardağı Nane 1 yemek kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 8-10 YAPILIŞI Soğan soyulur, yıkanır, ince ince doğranarak yağda kavrulur. Salçe ilave edilip karıştırılır ve su dökülerek kaynatılır. Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler atılıp biraz pişirilir. Bulgur ilave edilerek mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar kaynatılır. İnmesnine yakın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve nane ilave edilir birkaç taşım kaynadıktan sonra tuz atılır ve ocaktan alınır. (K.K. Kabaoğlu) NOT: Kastamonu yöresinde sıklıkla tüketilen çorbadır. Yoğurt çorba piştikten sonrada ilave edilebilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:24. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk