IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Tatlı sucuk (kıbrıs) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/378010-tatli-sucuk-kibris.html)

Sır 20 Ocak 2011 09:07

Tatlı sucuk (kıbrıs)
 
Gerekenler:
Taze sikilmis[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ün suyu
misir nisastasi
Su
Çok az seker
Anason
Badem
Dizmek icin igne ve iplik

Yapilisi:
Öncelikle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler iplik yardimiyla yasemin dizer gibi ipe dizilir.
Üzüm suyu, su, nisasta ile seker ve dovülmüs anason bir tencerede muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirlir. Henüz sicakken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler bu karisimin icine batirilir ve bir ipe dizilir. Ipte kuruyunca tekrar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] muhallebisi yapilir ve bu islem[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin kalinligi yaklasik1-2 santim bir kalinliga (cevreye) erisilinceye kadar devam edilir. Bu islem bazen birkac gün devam edebilir.
Bunun icin sucugun yapilisi genelde yaz aylarinda olur ki disariya asilip kurutulabilsin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net