IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Kıbrıs tatlısı (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/378018-kibris-tatlisi.html)

Sır 20 Ocak 2011 09:24

Kıbrıs tatlısı
 
Malzemeler
Kek için: 4[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı irmik,
Kabartma tozu,
Vanilya,
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Şurubu için: 1,5 su bardağı su,
1,5 su bardağı şeker.
Üzeri için: Muzlu puding,
Ceviz.

Hazırlanışı
Şurubu hazırlayın ve soğumaya bırakın. Kekin malzemelerini mikserle çırpıp borcama dökün, fırına atın. Muzlu pudingi hazırlayın, fırından çıkarttığınız kek sıcakken şurubunu dökün. Üzerine pudingi ve süslemek içinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i kullanın. Buzdolabında 2 saat bekletin

Zen 25 Şubat 2013 14:13

Cevap: Kıbrıs tatlısı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kıbrıs Tatlı Malzemeleri
4 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardagı galete unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için :
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için :
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Kıbrıs tatlısı yapılışı :
Öncelikle şerbeti için suyu ve şekeri tencereye döküp kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Keki için oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.Diger malzemeleride sırasıyla ekledikten sonra yavaşça çırpmaya devam ediyoruz ve yağlanmış kare borcama döküyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkartıkdan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetini üzerine yavaşça döküyoruz.Kreması için gerekli malzemeleride tencereye aldıktan sonra kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Muhallebisi kaynama başladığında ocaktan alıp krem şantiyi toz halde muhallebisine döküp blendırla iyice çırpıyoruz ve tatlımızın üzerine her yerine eşit gelicek şekilde döküyoruz.Tatlımızı dolaba kaldırıp soğumaya bırakıyoruz ve servis etmeden önce dilimleyip üzerine isteğe göre hindistan cevizi serpiyoruz.

Afiyet olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk