IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Patlıcan turşusu (kocaeli) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/378394-patlican-tursusu-kocaeli.html)

Sır 22 Ocak 2011 14:50

Patlıcan turşusu (kocaeli)
 
Mevsiminde bulunan taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların baş kısımları kesilir ve soyularak hazır hale getirilir. Bütün olarak soyulan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar bir süre haşlandıktan sonra sertleşmesi için soğuk suda bekletilir. Bir taraf ta da ince kıyılmış olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprakları,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydonoz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], salatalık,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], lahana kullanarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar için iç hazırlanır. Ayrıca bu içe pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sirke de konur. Patlıcanların içi karnıyarıkta olduğu gibi açılarak bu iç doldurulur ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saplarıyla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar açılmaması için bağlanır. Cam kavanozlara veya bidonlara yerleştirilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üzerine kaya tuzu serpilir ve bu şekilde ağzı kapatılır. Patlıcanların üzerine ayrıca su konmaz suyun turşusunun tadını bozabileceği düşünülür.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net