![]() |
Tirit (konya) 4 Kişilik Gerekli Malzemeler: Dana kuşbaşı (400 gram) Margarin (1, 5 çorba kasığı) Pide (1 adet) Tuz (1 çay kaşığı) Karabiber (i çay kaşığı) Kimyon (1 çay kaşığı) Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (yarım adet) Maydanoz (1/6 demet) Su (1,5 bardak, sıcak) Sosu için: Domates (2 adet) Tuz (yarım çay kaşığı) Karabiber (varım çay kaşığı) Tereyağı (1 çorba kaşığı) Bİr tencerenin içine 1 çorba kaşığı margarin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve eritin. Eriyen yağın üzerine 400 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yaklaşık 5-6 dakika yüksek ateşte karıştırarak, etlerin sulanmasına müsaade etmeden kavurun. Kavrulan etin üzerine 1, 5 bardak sıcak su[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve bu şekilde kapağını kapatarak yaklaşık 45 dakika kısık ateşte kaynatın. Diğer yanda sosu hazırlamak için 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i önce ortadan ikiye bölün ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Aynı işlemi tüm[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] parçaları için uygulayın. Boş bir tavayı ocağın üzerine alın ve içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin. Eriyen yağın içine rendelediğiniz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave edin ve bu şekilde 1-2 dakika daha karıştırın. Tavayı ocaktan indirin ve bir kenara alın. 1 adet pidenin iki tarafını da margarin ile yağlayın. Pideyi boş bir tavanın içine alın. Kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika pidenin her iki yüzünü de kızartın. Kızaran pideyi tavadan alın. Uzunlamasına dilimleyin ve bir servis tabağının içine alın. Pişmek üzere olan etin üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve kapağını tekrar kapatın. Tabağın içine aldığınız pidenin üzerine hazırladığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sosunu gezindirerek dökün. Tamamen suyunu çekmiş olan eti ocaktan indirip pidenin üzerine yayın. Üzerine 1 çay kaşığı kimyon serpin. Yarım adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı uzunlamasına doğrayın ve tabaktaki etlerin üzerine dizin. Son olarak 1/6 demet maydanozu ince ince dilimleyip etlerin üzerine serpiştirin ve yemeği servise hazır hale getirin. |
Cevap: Tirit (konya) Ah Ah Olsada Yesek Canım Çekti :) |
Cevap: Tirit (konya) Yapan olursa Neden olmasın:) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:01. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk