Bamya çorbası (konya) Malzemeler 1 sb. Kuru çiçek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...](25 gr.) 1 ad. Limon(dilimlenmiş) 3 sb. Su (bamyaları haşlamak için) 1 sb. Kuyruk yağı(bamyaların büyüklüğünde doğranmış) 1 sb. Koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış) 1 yk. Sade yağ 2 ad. Soğan (çok ince kıyılmış) 1 yk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası(istenirse 3 ad kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) 5 sb. Et suyu veya su 1 tk tuz 2 çb[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu veya koruk suyu Yapılışı: Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında ov,yıka.3-4[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dilimi konulmuş su ile (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla iplerini çıkar. Tencereye eti ve kuyruk yağını koy,kapağını kapat. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur. Sade yağını,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave et.soğanlar sararıncaya kadar kavur,salçayı yassı ince doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri koy,karıştır.suyu ilave et. Kapağı kapat. Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dk. Kaynat,tuz at. Suyu azalmış ise 5 sb.na tamamla. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya koruk suyu ilave et,kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al. Bamyalar yumuşayıncaya kadar 20- 30 dk pişir. Not: Çorbalar Konya mutfağının değişmez giriş yemeğidir. Konya da soğuk çorba türleri bulunmamaktadır. Orta asya’dakullanılan Tutmaç çorbası Konya’da günümüzde de çok tüketilen nefis bir çorbadır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:55. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net