![]() |
Calla (konya) MALZEME LİSTESİ 1,5 kg iri parçalanmış kemikli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti (eğe kemiği önerilir) 2 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 15-20 adet sarı veya gök[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (kuru olan herhangi bir cins[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de kullanabilirsiniz) 30-50 gr sade yağ (tereyağı da kullanabilirsiniz) 1 yemek kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tuz, karabiber 6-8 su bardağı sıcak su YAPILIŞI Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanacaksanız ılık suda 30 dakika kadar bekletip yumuşatın. Taze turfanda eriği ise sadece yıkayın ve 1-2 yerinden yarın. Kemikli etleri yıkayıp süzün. Böylece etlerin kemik kırıklarını temizlemiş olacaksınız. Yemeklik çok ince doğradığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları, yağı ve eti orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sık sık karıştırarak, et suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, 7-8 dakika kavurun. Etler suyunu çekmeye başlayınca tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri aktarın. 6-8 su bardağı sıcak suyu ve şekeri ekleyip ocağın altını iyice kısın, (ocağın ateşi mum alevi kadar zayıf olmalı) Yemeği, et iyice yumuşayıncaya kadar, en az 1-1,5 saat pişirin. Etler pişerken arada sırada karıştırarak kontrol edin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun. Not: İsterseniz bu yemeğe 1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası da ekleyebilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk