![]() |
Tandır çorbası (konya) Malzeme Duru Kuru Fasulye 1/2 su bardağı Duru Nohut 1/2 su bardağı Soğan 1 orta boy Tereyağı (erimiş) 8 yemek kaşığı Kıyma 1/2 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı Duru mercimek (yeşil yada kara) 1 su bardağı Salça 2 yemek kaşığı Tuz 2+1/2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Kırmızıbiber (Acı) 2 tatlı kaşığı Su 12 su bardağı Porsiyon Adedi: 12 YAPILIŞI Fasulye ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akşamdan ıslatılır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince doğranır. Yağ,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kıyma, bulgur, mercimek, salça,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz, karabiber, kırmızıbiber ve su güvece konularak özleşinceye kadar pişirilir. (Halıcı,1979) NOT: Konya'nın özgün yemeklerindendir. Eskiden tandırda toprak kap (çömlek) içinde pişirilen bu çorba, günümüzde güveçte yada basınçlı tencerede pişiril |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk