IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   şam tiridi (konya) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/378538-sam-tiridi-konya.html)

Sır 22 Ocak 2011 22:23

şam tiridi (konya)
 
Malzeme
Duru Nohut 1/4 su bardağı
Su 6+1/2 su bardağı
Maydanoz 1/3 demet
Soğan 1 büyük boy
Koyun kıyması 1+1/4 su bardağı
Duru Köftelik Bulgur 1/3 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Un 1 yemek kaşığı
Parça et 100 gram
Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı
Salça 1+1/2 yemek kaşığı
Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Yoğurt (süzme) 2 su bardağı
Sarımsak 4-5 diş
Tandır ekmeği 1 adet
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Nohut akşamdan yıkanır ve 1/2 su bardağı su ile ıslatılır, ertesi gün basınçlı tencerede 1 su bardağı su ile haşlanır. Maydanoz yıkanır ayıklanır ve ince ince kıyılır, Soğan soyulur, yıkanır ve rendelenir bir tepside kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, bulgur, tuzun yarısı ve karabiber biraz su ilavesiyle iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır ve unlanmış tepsiye dizilir. Arada sallanarak birbirine yapışması önlenir.Et köftelerden daha küçük parçalar halinde doğranır. Yağın bir kaşığı ayrılır. Geniş bir tencerede kalan 4 yemek kaşığı yağ ile et kavrulur, salça ve kırmızıbiber ilave edilerek karıştırılır.Üzerine 4 su bardağı sıcak su dökülür ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca kalan tuz, köfteler,ve haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir,kısık ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklar soyulur, 1/2 tatlı kaşığı tuz ile dövülür. Yoğurt biraz su ezilir,sarımsak ilave edilerek karıştırılır. Ekmek birer lokmalık küçük parçalara ayrılarak servis tabağına alınır.Üzerine ılıtılmış topalak dövülür ve etrafı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile çevrilir. Bir yemek kaşığı terayağı kızdırılarak üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. (Halıcı, 1979)

NOT: Tarif Konya'dan alınmıştır. Öğle ve akşam öğünlerinde ana yemek olarak servis yapılır. Tandır ekmeği Bulnmadığında, pide ekmek de kullanılabilir


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk