![]() |
Yalancı dolma (konya) Malzeme Asma yaprağı (salamura) 400-500 gram Soğan 3 orta boy Domates 3 orta boy Maydanoz 1 demet Zeytinyağı 1 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı Su 4+1/2 su bardağı Tuz (yaprağın tuzuna göre) 1/2 tatlı kaşığı Yumurta 2 adet Nane 1 yemek kaşığı Limon tuzu 1/2 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 6-8 YAPILIŞI Yapraklar yıkanır, fazla tuzunu gidermek için üzerine su dökülerek 4-5 saat ıslatılır. (Gerekirse 1 taşım kaynatılabilir) süzgece alınır. Soğanlar soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Domatesler yıkanır, kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır. Maydanoz ise yıkanır, ayıklanır ve ince kıyılır. Bir tencere de yağ ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur kısık ateşte ara sıra karıştırılarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar öldürülür. Domatesler eklenir, suyu çekinceye kadar pişirilir. Bulgur ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur ve 3 su bardağı su dökülür. Kaynayınca tuz atılır. Suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alınır,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılıp, nane ve maydanoz da eklenip iyice karıştırılır ve kapak örterek 10-15 dakika dinlendirilir. Yaprağın ortasına içten gereği kadar konur, kenarları hafif kapatılarak sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tuzu ve 1,5 su bardağı su eklenerek 30 dakika pişirilir. Özellikle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile servis yapılır. (K.K.Aydın) NOT: Tarif Konya yöresinden alınmıştır. Zeytinyağı ile yapıldığı için, yalancı dolma olarak tabir edilir. Yaprak yerine, diğer sebzeler (kabak, kuru yada taze dolma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) kullanıldığında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu eklenmez,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yerine 2 yemek kaşığı salça konabilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:20. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk