IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Yalancı dolma (konya) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/378542-yalanci-dolma-konya.html)

Sır 22 Ocak 2011 22:28

Yalancı dolma (konya)
 
Malzeme
Asma yaprağı (salamura) 400-500 gram
Soğan 3 orta boy
Domates 3 orta boy
Maydanoz 1 demet
Zeytinyağı 1 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Su 4+1/2 su bardağı
Tuz (yaprağın tuzuna göre) 1/2 tatlı kaşığı
Yumurta 2 adet
Nane 1 yemek kaşığı
Limon tuzu 1/2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6-8

YAPILIŞI
Yapraklar yıkanır, fazla tuzunu gidermek için üzerine su dökülerek 4-5 saat ıslatılır. (Gerekirse 1 taşım kaynatılabilir) süzgece alınır. Soğanlar soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Domatesler yıkanır, kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır. Maydanoz ise yıkanır, ayıklanır ve ince kıyılır. Bir tencere de yağ ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur kısık ateşte ara sıra karıştırılarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar öldürülür. Domatesler eklenir, suyu çekinceye kadar pişirilir. Bulgur ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur ve 3 su bardağı su dökülür. Kaynayınca tuz atılır. Suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alınır,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılıp, nane ve maydanoz da eklenip iyice karıştırılır ve kapak örterek 10-15 dakika dinlendirilir. Yaprağın ortasına içten gereği kadar konur, kenarları hafif kapatılarak sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tuzu ve 1,5 su bardağı su eklenerek 30 dakika pişirilir. Özellikle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile servis yapılır. (K.K.Aydın)

NOT: Tarif Konya yöresinden alınmıştır. Zeytinyağı ile yapıldığı için, yalancı dolma olarak tabir edilir. Yaprak yerine, diğer sebzeler (kabak, kuru yada taze dolma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) kullanıldığında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu eklenmez,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yerine 2 yemek kaşığı salça konabilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk