![]() |
Yufkalı içli köfte (konya) Malzeme İçi Duru Çiğ köftelik Bulgur 1/2 su bardağı Su (sıcak) 1/2 su bardağı Soğan 1 büyük boy Kıyma (orta yağlı) 2+1/2 su bardağı Margarin yada sıvı yağ 5 yemek kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Ceviz içi 1/2 su bardağı Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Maydanoz 1/2 demet Dışı Süt 2 su bardağı Yumurta 2 adet Yufka 6 adet Galeta unu 2 su bardağı Sıvı yağ 2 su bardağı Porsiyon Adedi: 14-18 YAPILIŞI İçi:Bulgur sıcak su ile ıslatılır.Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.tavaya kıyma,yağ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konup kapak kapatılarak hafif ateşte ara sıra karıştırılarak,kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kavrulur.Tuz,kırmızıbiber ve karabiber atılır,1-2 defa çevrilerek ocaktan alınır.Üzerine kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yıkanmış,ayıklanmış ve ince doğranmış maydanoz,kabarmış olan bulgur ilave edilerek karıştırılır ve 20-25 dakika kadar dinlendirilir. NOT: Tarif Konya'dan alınmıştır. İç,3 eşit parçaya ayrılırsa yada yufkaların hepsi eşit büyüklükte kesilip iç paylaştırılarak yapılırsa, köfteler aynı irilikte olur. Arzuya göre 2-3 yemek kaşığı kadar kuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü de konabilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:14. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk