![]() |
Sıkıcık çorba (baliguli köfte) (kütahya) Malzeme Duru Köftelik Bulgur 1 su bardağı Tuz 2 su bardağı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Tarhana 1/2 su bardağı Tereyağı veya margarin (erimiş) 7 yemek kaşığı Kırmızıbiber 4 tatlı kaşığı Un 2 yemek kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Soğan 1 orta boy Et suyu 8 su bardağı Yoğurt (süzme) 1 su bardağı Sarımsak 2-3 diş Porsiyon Adedi: 8 YAPILIŞI Bulgurun üzerine 1/2 su bardağı sıcak su dökülerek üzeri kapatılır.Kabarınca, üzerine tuz, karabiber tarhana, 1 tatlı kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı un ve nane ilave edilerek iyice karıştırılır. Dört beş yemek kaşığı ılık su ile yoğrulur. El ıslatılarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanır ve un serpilerek tepsiye sıralanır.Öte yanda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur,yıkanır ve ince ince doğranarak yağın yarısı ile kavrulur. Et suyu ve tuz ilave edilir. Kaynayan suya önceden hazırlanan Bulgurlu köfteler yavaş yavaş atılarak pişirilir. Sarımsaklar dövülüp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile karıştırılır ve alıştırılarak çorbaya ilave edilir. Kalan yağ eritilir, Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur ve köftelerin üzerine dökülerek servis yapılır.(K.K.Orhan) NOT: Kütahya'nın özgün çorbalarındandır.Yörede sıklıkla yapılır. Çorbaya,soğan kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı salçada konabilir. Böyle yapıldığında üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li yağ gezdirmeyebilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:41. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk