IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Tosunum (kütahya) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/378580-tosunum-kutahya.html)

Sır 22 Ocak 2011 23:23

Tosunum (kütahya)
 
Malzemeleri;
1 şişe maden suyu
1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
1 adet margarin
haşhaş
aldığı kadar un

Hazırlanışı:
Hamur yoğrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüğünde açılarak yağlanır ve katlanır. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Her parça açılır, 4 parçaya bölünür. İçi konup kapatılır. Üzerine yağlı haşhaş sürülüp fırına verilir. İçinin hazırlanışı, 1 su bardağı yeşil mercimek iyice haşlanır. Süzülür., biraz yağla 1 adet doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavrulur. Mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Sunum; tercihen sıcak olarak servis yapılır.

Liaaa 06 Kasım 2012 15:29

Cevap: Tosunum (kütahya)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

Hamuru için;


Aldığı kadar un
Su
Tuz
İçi için;
5 küçük boy kuru soğan
2 kase yeşil mercimek
1 tutam karabiber
Haşhaşlı sos için;
1 kase çekilmiş haşhaş
Tereyağı
Zeytinyağ
Sıvıyağ


Yapılışı:


Unun üzerine bir tutam tuz serpilir. Azar azar suyla birlikte kulak memesi kıvamında yoğrulur. Üzeri nemli bezle örtülüp buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur 3 eşit bezeye ayrılır. İlk beze unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açılır. 1 kase çekilmiş yaş haşhaş eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve sıvıyağla boza kıvamına getirilir. Açılan ilk hamur haşhaşlanır. Enine 3-4 parçaya kesilir. Her şerit sarılıp birbirinin içine sarılarak yumak haline getirilir. Kalan 2 beze de aynı şekilde açılıp haşhaşlanıp kesilir ve sarılarak yumak yapılır. Önceden haşlanmış 2 kase yeşil mercimek pembeleşen soğanlara eklenir. birer tutam tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
Böreğin içi için; 5 küçük boy kuru soğan yemeklik doğranıp kavrulur. Pembeleşince 2 kase haşlanmış yeşil mercimek eklenir. Haşhaşlı hamurlardan ilki tepsi büyüklüğünde açılıp kare parçalara ayrılır. Her kare parçanın ortasına mercimekli iç yerleştirilir.karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır. Kalan 2 haşhaşlı hamur açılıp aynı şekilde kesilir ve iç konulup kapatılarak yaplanmış fırın tepsisine yerleştirilir. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakılır.
Tosunum Böreği servise hazırdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk