![]() |
Tosunum (kütahya) Malzemeleri; 1 şişe maden suyu 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay bardağı zeytinyağı tuz 1 adet margarin haşhaş aldığı kadar un Hazırlanışı: Hamur yoğrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüğünde açılarak yağlanır ve katlanır. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Her parça açılır, 4 parçaya bölünür. İçi konup kapatılır. Üzerine yağlı haşhaş sürülüp fırına verilir. İçinin hazırlanışı, 1 su bardağı yeşil mercimek iyice haşlanır. Süzülür., biraz yağla 1 adet doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavrulur. Mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Sunum; tercihen sıcak olarak servis yapılır. |
Cevap: Tosunum (kütahya) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Hamuru için; Aldığı kadar un Su Tuz İçi için; 5 küçük boy kuru soğan 2 kase yeşil mercimek 1 tutam karabiber Haşhaşlı sos için; 1 kase çekilmiş haşhaş Tereyağı Zeytinyağ Sıvıyağ Yapılışı: Unun üzerine bir tutam tuz serpilir. Azar azar suyla birlikte kulak memesi kıvamında yoğrulur. Üzeri nemli bezle örtülüp buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur 3 eşit bezeye ayrılır. İlk beze unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açılır. 1 kase çekilmiş yaş haşhaş eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve sıvıyağla boza kıvamına getirilir. Açılan ilk hamur haşhaşlanır. Enine 3-4 parçaya kesilir. Her şerit sarılıp birbirinin içine sarılarak yumak haline getirilir. Kalan 2 beze de aynı şekilde açılıp haşhaşlanıp kesilir ve sarılarak yumak yapılır. Önceden haşlanmış 2 kase yeşil mercimek pembeleşen soğanlara eklenir. birer tutam tuz ve karabiberle lezzetlendirilir. Böreğin içi için; 5 küçük boy kuru soğan yemeklik doğranıp kavrulur. Pembeleşince 2 kase haşlanmış yeşil mercimek eklenir. Haşhaşlı hamurlardan ilki tepsi büyüklüğünde açılıp kare parçalara ayrılır. Her kare parçanın ortasına mercimekli iç yerleştirilir.karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır. Kalan 2 haşhaşlı hamur açılıp aynı şekilde kesilir ve iç konulup kapatılarak yaplanmış fırın tepsisine yerleştirilir. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakılır. Tosunum Böreği servise hazırdır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk