![]() |
Gelin hanım tatlısı (arapkir malatya) Malzemeler: 500 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım su bardağı haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım su bardağı rende[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı baharat (dövülmüş karanfil tarçın ve zencefil karışımı) Üzeri için: Kaymak çam fıstığı tozu Şurup için: 1.5 bardak toz şeker 3 su bardağı su 1 dilim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Toz şekerle suyu kaynatın ardından[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]u ekleyin ve şerbeti hazırlayın Hazırlanışı: Kayısıları bol suda yıkayıp sıcak suda bekletin. Ayrı bir yerde havucu rendeleyin, önce kendi suyu ile pişirin. Yumuşayınca toz şeker,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karıştırarak macun haline gelince ateşten alın. Baharat ilave edin. Kaynayan şuruba[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları atın. Yumuşayıp şerbeti içinceye kadar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kaynatın. Soğuyunca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları koparmadan 2'ye ayırın. İçine iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kapatın. Fırın kabına dizin. Üzerine kalan şerbeti dökün. Orta ısılı fırında 10 dakika bekletin. Fırından çıkartıp soğuyunca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Şam fıstığı tozu ile süsleyip servis yapın |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:29. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk