![]() |
Kulak çorbası (malatya) Malzeme Duru Nohut 1/4 su bardağı Kıyma 1/2 su bardağı Duru Çiğ köftelik Bulgur 1/3 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Sıvı Yağ 1/2 su bardağı Un 1 su bardağı Yumurta 1 adet Et suyu 6 su bardağı Yoğurt (süzme) 2 su bardağı Tereyağı (erimiş) 6 yemek kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 6-8 YAPILIŞI Nohut yıkanır, akşamdan 1 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün bir su bardağı su ile basınçlı (düdüklü) tencerede haşlanır. Kıyma, bulgur, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve karabiber iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yapılarak yağda kızartılır. Un, 1/2 Tatlı kaşığı tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ılık su ile yoğrulan hamur, 15 dakika kadar dinlendirilir. Hamur (yufka gibi) 2 mm . incelikte açılarak küçük küçük kare şeklinde kesilir. Et suyu ocağa konur, kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Hamurun (yarısı başka biz zaman kullanılmak üzere ayrılır)yarısı kaynayan et suyuna ilave edilerek pişirilir. Kızartılan köftelerve haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılarak bir iki taşım daha kaynatılır. Ateşten alınır,ara sıra karıştırılarak ılıklaştırılır.yarım su bardağı su ile ezilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek karıştırılır. Tereyapı kızdırılıp, ocaktan alınır nane ve Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılarak çorbanın üzerine dökülür. (K.K.Önal). NOT: Malatya'dan alınan bu çorba, yörede yaygın olarak yapılmaktadır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:41. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk