![]() |
Dörek aşı (manisa) Malzeme listesi 4-5 adet büyük boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 yemek kaşığı sıvıyağ 2-3 adet kırmızı uzun tarhana[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i 5 adet orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 demet dereotu 2 çay kaşığı tuz 2 su bardağı voğurt Yapılışı: Soğanları soyup ortadan dörde bölün. Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin sapiarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra boylamasına ikiye bölün. Sonra da enlemesine ikiye kesin. Domatesleri soyup iri kuşbaşı et formunda doğrayın. Sıvıyağı geniş bir tencereye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı, onun üzerine de[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri yerleştirin. Tuzunu ekleyip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri de ilave ettikten sonra orta ısılı ateşte, kavnayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencerenin kapağını açıp yemeğin suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen yemeği servis tabağına aktarın. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gezdirip dereotu ya da maydanozla süsleyerek servise sunun. NOT: Bu yemek, Manisa-Akhisar'da özellikle tarhana yapımı esnasında pişirilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk