IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 23 Ocak 2011, 00:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıstırma (manisa)




MALZEME LİSTESİ
6 adet orta boy kemer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (topan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göğüs eti (500 gr kuşbaşı et de kullanabilirsiniz)
2 adet büyük boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 demet maydanoz
Sos İçin;
1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 30 dakika kadar bekleterek acı tadın geçmesini sağlayın, iyice yıkayıp süzdüğünüz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kızartarak ya da çiğ olarak kullanabilirsiniz.
Çiğ olarak kullanacaksanız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı bıçakla ortasından uzunlamasına yarın. Yardığınız bölgeyi elinizle bastırarak iyice açın. iç kısmını çay kaşığı yardımıyla oyarak yer açın. Kararmaması için yine suda baletin. Patlıcanları tıpkı karnıyarık yapar gibi kızartabilirsiniz de.
Diğer taraftan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etini tavla zarı formunda küp küp doğrayıp geniş bir tavaya aktarın, (kıyma ya da kuşbaşı et de kullanabilirsiniz)
Zeytinyağını da tavaya aktarıp orta ısılı ateşte, 4-5 dakika kadar kavurun. Soğanları incecik yarımaylar halinde doğrayıp ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
Tuz ve karabiberi katın ve soyup küp küp doğradığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alın. incecik kıyılmış maydanozla karıştırın.
Patlıcanların içini bu etli karışımla doldurun ve geniş bir tencereye yan yana dizin, üzerine içinde salça ve tuz ezdiğiniz suyu gezdirip kısık ateşte,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak, servise sunun.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
kistirma, kıstırma, manisa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyet Patlıcan Kıstırma Zen Diyet Tarifleri 0 24 Kasım 2012 23:12
Kıstırma Liaaa Sebze Yemekleri 2 25 Haziran 2012 19:50
Manisa İli Ecrin Ege Bölgesi 0 17 Eylül 2011 11:21
Manisa El Sanatları Ecrin Ege Bölgesi 0 17 Eylül 2011 11:10
Manisa Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:39