![]() |
Sembüsek (mardin) Malzemeler: 1 kilogram un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kilogram kıyma, 750 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber, yumurta, maya. Yapılışı: Tuz katılmış un maya eklenerek yoğurulur ve biraz bekletilerek mayalanması sağlanır. Hamura az sıvı yağ karıştırılır bekletilir. İç için ise; ince doğranan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, kara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve kıyma çiğ olarak karıştırılır. (İsteye bağlı olarak içe[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, isot da katılabilir). Hamur lahmacun gibi açılır yarısına hazırlanan iç konarak boş kalan kısım yarım ay oluşturacak şekilde kadanır ve yine tabak yardımı ile açık kısımlar kapatılır. Bu arada[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırılarak sadece sarısı çırpılır hazırlanan bu böreklere sürülerek fırında pişirilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk