![]() |
Mutabbaka (mardin) Malzemeler: 1 litre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Üzeri için: 1 litre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 su bardağı toz şeker 2-3 çorba kaşığı gül suyu Süslemek için tarçın Hazırlanışı: Süt ve pirinci birlikte pişirin. Ilıkken kaselere 2 parmak dökün. Üzeri için, 1 litre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le, yarım bardak pirinci iyice pişirin. 2 su bardağı toz şeker ve gül suyu ilave edip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ilınınca kaselere koyduğunuz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lü karışımın üzerine dökün. Soğuyunca üzerine tarçın serpiştirin. Not: Mardin'de bayramlarda mutlaka zerde ikram edilir. Ancak zerde, şekersiz hazırlanan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lacın üzerine dökülür. Bu iki katlı tatlının adı Mutabbaka'dır |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:41. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk