![]() |
Nane çuçe (mardin) MALZEMELER: 1 kg nane çuçe 1 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 100 ml Mardin zeytinyağı 1 bardak çökelek Tuz Kuru kırmızıbiber HAZIRLANIŞI: Nane çuçeler bol suda örselenmeden yıkanıp suyu iyice süzülür. Otla çökelek bir tepsinin içinde yoğrulur, yaklaşık bir gün üzeri kapalı olarak ekşitilir. Soğan ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar küçükçe doğranır. Bir tencerede ot ile çökelek iyice ısıtılıp üzerine zeytinyağı koyulur. Beklemeden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sanmsaklar ilave edilir. Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler de birlikte tavlandıktan sonra çökelekli ot eklenerek güçlü ateşte yaklaşık 20 dakika silkeleyerek pişirilir. Nane çuçeyi kendi yaptığınız yufka ekmeklerle ister dürüm ister sokum yaparak yiyebilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk