![]() |
Allucıye (mardin) MALZEMELER Kemikli ve biraz yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 250 gram köftelik kıyma 250 gram yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ın yeşil kısmı 1 demet maydanoz yarım kilo yeşil ekşi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biraz tuz 1 su bardaği sıvı yağ HAZIRLANIŞI Öncelikle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri su ile yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra bir süzgece dökün ve ezerek çekirdeklerini ayıklayın diğer taraftan kemikli eti sıvı yağda biraz kavurduktan sonra üzerine etin üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin.(düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz) Bu arada kıymaya az tuz ekleyerek iyice yoğurun ve küçük yuvarlak köfteler yapın.Bu köfteleri ayrı bir yerde sıvı yağda biraz kavurun. Etler pişince içine köfteleri,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri, doğranmış yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ve biraz tuz atın ve yarım saat, önce hızlı daha sonra kaynamaya başlayınca da kısık ateşde 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra doğranmış maydanozu atıp servis yapın. Not : Bu yemek Mardin ilimize aittir, alluciyenin anlami[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yemeği demektir ve bu yemek pilavla birlikte yenilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:55. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk