![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | şembörek (mardin) MALZEMELER: 1 kg un 1 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma Orta boy 4-5[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 yemek kaşığı salça HAZIRLANIŞI: Un, biraz tuz ve ılık su ile yoğrulur. Sert bir hamur elde edilir. Yağlanmış avuç içinde yuvarlanarak toparlanır. Ayrı bir yerde kıyma, ince kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], salça, biraz tuz ve baharat ile yoğrulur. Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den daha büyük bezeler kesilir. Merdaneyle ve bol unla pasta tabağı büyüklüğünde yufka açılır. Yarısına harç döşenir. Kapatılarak bir tabakla kesilir. Eğer varsa sac üzerinde, yoksa teflon tavada az yağla pişirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
Etiketler |
mardin, şembörek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mardin Havalimanı'nın adı, "Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı" olarak değiştirildi | CORDON BLEU | Güncel ve Son Dakika Haberler | 2 | 26 Ocak 2023 17:20 |
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mit ve askerin Mardin Kalesi'ni boşalt | Seth | Haber Arşivi | 0 | 24 Haziran 2014 13:26 |
Mardin / Geleneksel Mardin Evleri | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 04 Eylül 2011 16:04 |
Mardin güveci (mardin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ocak 2011 19:16 |
Mardin kebabı (mardin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ocak 2011 19:14 |