![]() |
Işkembe dolması (mardin) MALZEMELER 4 KİŞİLİK 2 tane iyi temizlenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya oğlak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]si 1/2 kg kuşbaşı et kuyruk yağı nane tuz 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karabiber az yeni bahar isteye bağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağ YAPILIŞI: İşkembeler yumruk boyunda kesilerek cep şekline gelecek şekilde etrafı dikilir, doldurmak için az açık bırakılır. Bu arada az ufak doğranmış kuşbaşı et, küçük kuş başı şeklinde doğranmış kuyruk yağı,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], nane, tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. İsteye bağlı olarak içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da konur, o zaman[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pişirilir, soyulur ve ikiye ayrılarak karışıma katılır. Hazırlanan iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin içine doldurularak açık kalan kısım da dikilir. Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak su eklenir pişinceye kadar kaynatılır. Bumbar da aynı şekilde hazırlanan iç ile doldurularak pişirilir. NOT: Bumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve dövülmüş kişnişe bulayarak en az 3-4 saat bekletmenizde fayda vardır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:46. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk